SYKT gode sukkerfri peanutbuttercup proteinbarer!

Glutefritt og sukkerfritt sjokoladesnop: Peanutbuttercup proteinbarer!

Her snakker vi snop! Guiltfritt snop!

Disse deilige små proteinbarene er helt himmelske. De smaker rett og slett skummelt godt! Man skulle absolutt ikke tro at de er både sukkerfri, glutenfri, raw, melkefri og veganske! Jeg tror det nesten ikke selv, enda jeg har laget dem..


Hva gjør man med godtesuget?

Jeg våknet i går med et skikkelig sug etter peanutbuttercups. Jeg holder meg som regel unna de halv- (eller hel-) fabrikate variantene. De er så fulle av crap. Men jeg MÅTTE ha en erstatning. Jeg fikk liksom ikke "smaken" ut av hodet..

Det var ikke vanskelig å stille suget. Jeg la hjernen i bløt, og kokte sammen en oppskrift som fikk tennene til å løpe i vann. Etter litt om og men satt jeg igjen med en hel muffinsform full av disse peanutbuttercup proteinbarene, og før middag i dag var jammen brettet tomt..


Dette må være verdens beste sunne godteri!

De smaker som en krysning mellom peanutbuttercup sjokolade (typ Reese's) og karamellostekake. Trenger jeg si mer?! 

Det er som å ta en bit av sånt snop som du bare kjøper når du virkelig skal skeie ut. Du vet, det snopet som du tenker på hele uka, og som du hiver deg over.. men som setter igang verdens største gulit trip.

-Har jeg verdens beste nyhet til deg, eller hva! Det syndie snopet har blitt til sunne proteinbarer som man kan spise etter trening! Din største drøm har kommet i oppfyllelse!

..men du trenger altså ikke vente til du skal på trening. De kan med nytes absolutt når som helst!

Anbefales som dessert, kveldskos eller mellomåltid. Her finner du ingen kunstige tilsetningsstoffer (slik som i de fleste butikkjøpte barene), ikke noe kunstig sukker (jeg hater sukkererstatninger!), og ihvertfall ikke noe gluten. Her kan du temme søtsuget med god (og ren) samvittighet!

Og til treningsjunkiene; Hver 100 grams peanutbuttercupbar inneholder ca 20 gram protein! Det er opp til dobbelt så mye som en gjennomsnittlig proteinbar!

Kjæresten min sier han ikke trenger vanlig sjokolade lenger resten av livet, hvis jeg bare fortsetter å lage disse :) Han er en stor treningsentusiast og crossfitinstruktør, og han elsker næringsrike og proteinrike snackbarer, men han klager alltid på hvor mye junk som er i dem, og hvor vanskelig det er å finne sunne barer som også smaker godt.

Problem solved! 

Det eneste problemet jeg sitter igjen med nå, er hvordan jeg skal holde labbene hans unna MITT snop!

Glutefritt og sukkerfritt sjokoladesnop: Peanutbuttercup proteinbarer!

For å lage 6 store eller 12 små barer, trenger du:

Bunn:

For å få riktig konsistens på nøttene kan du godt bruke en blender. Noen større biter gir bare litt ekstra crunch. Det er opp til deg hva du foretrekker.

Jeg foretrekker å bruke økologiske ingredienser der det er mulig. 

PIN meg gjerne!

PIN meg gjerne!

 • 4,5 ss kvernet rå cashew (ikke den varianten som er ristet med salt) 
 • 4,5 ss kvernede rå mandler (du bestemmer selv om du vil skålde de eller ikke) 
 • 3,5 ss (ca 5 stk) hakkede rå medjooldadler (det er den myke typen)
 • 2 ss kokosnøttflak (uten sulfitter)
 • 1 ss kokosnøttolje, myk men ikke smeltet
 • 1 ss tyktflytende rå og ubehandlet søtningsmiddel med lav glykemisk indeks, slik som brun rissirup, dadelsirup eller lignende (ikke honning eller lønnesirup, det er for raffinert og har høy glykemisk indeks)). Hvis du ikke bryr deg om sukker så kan du bruke vanlig sirup.  

Fremgangsmåte:

Kjør nøttene på høy hastighet i en blender, tilsett dadler og kokosnøttflak, og blend til dadlene er fullstendig pulverisert og blandet med nøttene. Blandingen skal begynne å se ut som en deig. Tilsett kokosnøttolje og evt. søtning, og fortsett i blenderen til deigen er godt blandet.

Nå kan du fylle muffinsformer med omtrent en spiseskje deig, og presse blandingen godt ned i formen. Sett formen i fryseren for rask nedkjøling, mens du lager fyllet.

Peanøttfyll:

 • 3,5 ss kvernet rå cashew (ikke den varianten som er ristet med salt) 
 • 3,5 ss kvernede rå mandler (du bestemmer selv om du vil skålde de eller ikke) 
 • 3,5 ss peanøttsmør(rått hvis du vil, og definitivt utenpalmeolje, salt, sukker og tilsetningsstoffer!)
 • 2 ss romtemperert kokosnøttolje
 • 1 ss tyktflytende og rå ubehandlet søtningsmiddel med lav glykemisk indeks, slik som brun rissirup eller dadelsirup
 • En knipe maldon (eller lignende) salt

Fremgangsmåte:

Kjør nættene i blenderen, og tilsett peanøttsmør, kokosnøttolje, søtstoff og salt. Blend til blandingen er fri for klumper. Ta muffinsformen ut av fryseren, og tilsett en spiseskje med peanøttfyll på toppen av nøttebunnen. Trykk ned slik at de to lagene får godt feste i hverandre, før du igjen setter brettet i fryseren.


Sjokoladetopping:

 • 6 ss rent, usøtet kakaopulver
 • 3 malte mejooldadler
 • 5 tss kokosnøttolje
 • 2ss tyktflytende og rå ubehandlet søtningsmiddel med lav glykemisk indeks, slik som brun rissirup eller dadelsirup
 • Valgfritt ekstra godt: 3,5 ss hakket melkefri (eller vegansk) mørk (70% eller mer) sjokolade, eller tilsvarende chocolate chips. 

Fremgangsmåte:

Finmal dadlene, tilsett kokosnøttolje, søtning og kakao, og blend godt til du har fått en myk konsistens. Ha i den hakkede sjokoladen til slutt. Ta muffinsbrettet ut av fryseren, and bruk en skje til å fylle sjokoladetopping over nøttebunnen. Noen liker mer, andre liker mindre. Fyll på etter din smak. Hvis du virkelig liker sjokolade kan du til og med doble medngen i sjokoladefylloppskriften!

Sett brettet tilbake i kjøleskap eller fryser til de har blit harde nok til å fjernes fra formen.

Yum Yum Yum!!!

-Ingvild xo

Ps: Selv om innholdet i disse barene er sunt og rent, så gjelder det også her at alt må nytes med måte. Men det visste du allerede ;)


 
Ingvild Kristine Ofstad - The Gluten Free Lifesaver